Steekpartij Diamantstraat is familiedrama: vader steekt vrouw en twee dochters neer

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die dinsdagavond drie mensen neerstak in een woning aan de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn is de vader van het gezin dat daar woonde. De 41-jarige man heeft zijn 32-jarige vrouw en twee dochters van 17 en 15 jaar oud neergestoken. Dat bevestigt de politie woensdag aan Studio Alphen.

De vrouw en de 17-jarige dochter zijn meerdere keren gestoken en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand doet de politie geen mededelingen. De 15-jarige dochter van het gezin raakte gewond aan een hand, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Hulpverleners rukten dinsdag rond 19.00 uur massaal uit naar de Edelstenenbuurt. Zes ambulances, twee traumahelikopters, het arrestatieteam en een groot aantal politieauto's kwamen ter plaatse. De vader werd kort daarna in de portiek bij de ingang van de flat aangehouden.

Ruzie

Over het motief van de man is nog weinig bekend. In de woning zou mogelijk ruzie zijn ontstaan tussen de man en de andere gezinsleden, meldt de politie. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Lees ook: Twee zwaargewonden en één arrestatie bij steekpartij Diamantstraat