Stichting Tsjernobyl Kinderen stopt project vanwege coronavirus

Foto: Studio Alphen / Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn heeft moeten besluiten om het project van dit jaar stop te zetten. Ieder jaar nodigt de stichting kinderen uit Wit-Rusland uit om een aantal weken bij Nederlandse gastgezinnen te verblijven. Woensdagavond heeft de Wit-Russische overheid volgens de stichting besloten dat groepen niet meer naar het buitenland mogen reizen, vanwege de uitbraak van het coronavirus in vele landen.

'Door het besluit heeft het bestuur moeten beslissen om het project stop te zetten', meldt de stichting in een bericht. 'Alle gastfamilies zijn op de hoogte gebracht.' Op het moment dat het besluit viel, was er al een delegatie uit Alphen aan den Rijn in Wit-Rusland aanwezig om de groep van 23 kinderen, 2 juffen en een tolk op te halen. Zij zouden op 2 maart in Alphen aankomen en ruim zeven weken bij gastfamilies verblijven.

De stichting noemt het afzeggen van het project erg jammer voor de kinderen, de gastfamilies en alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het project. 'Het is niet anders, de gezondheid van de kinderen gaat voor alles.'