Stichting Vrienden van Dichtbij zet zich in voor meerdere goede doelen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Stichting Vrienden van Dichtbij zet zich in om geld in te zamelen voor verschillende lokale goede doelen. Zo werd er afgelopen zaterdag een loterij georganiseerd om een aangepast bed aan te kunnen schaffen.

Het aangepaste bed is een wens van Stichting Toekomstplan Arie-Jan. De stichting is opgezet om Arie-Jan Lommers uit Alphen aan den Rijn te ondersteunen, nadat zijn leven op 7 maart van dit jaar rigoureus veranderde. Tijdens een rondje op zijn racefiets kwam hij in botsing met een auto, waarbij Lommers een incomplete hoge dwarslaesie heeft opgelopen. Daardoor is een groot deel van zijn lichaam verlamd.

Op dit moment verblijft de Alphenaar in een verzorgingshuis en werkt in het Utrechtse revalidatiecentrum De Hoogstraat aan zijn herstel. Om uiteindelijk weer in zijn eigen woning te kunnen verblijven, zijn een aantal aanpassingen nodig. Waaronder het aangepaste bed, dat nu dankzij Stichting Vrienden van Dichtbij kan worden aangeschaft.

Beenprothese

Het was de bedoeling om afgelopen zaterdag een Vriendenloop te houden in museumpark Archeon, in samenwerking met Alphen a/d Run. 'Helaas bleek het, vanwege de maatregelen rond het coronavirus, niet mogelijk om het evenement doorgang te laten vinden', legt de Alphense stichting uit. 'In het kader van belofte maakt schuld is de stichting met andere initiatieven aan de slag gegaan.'

Zo begint de stichting in november met de verkoop van banketletters. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om een nieuwe beenprothese aan te schaffen voor de 7-jarige Lizzie van der Bas uit Boskoop. Na de trekking van de loterij van de stichting, afgelopen zaterdag, nam Lizzie de eerste banketletter in ontvangst.

Samenhuis

Het derde goede doel dat op dit moment op het programma staat, is het Samenhuis in Alphen aan den Rijn. Vrijwilligers en bezoekers van het huis, speciaal voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten, worden binnenkort getrakteerd op een gezellige en verbindende dag.