Studio Alphen eert Teun Klos met oeuvreprijs bij afscheid

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Over twee weken wordt Teun Klos 82 jaar. In juni deed de karakteristieke sportverslaggever van Studio Alphen na dertien jaar (en de jaren daarvoor ook al bij andere lokale omroepen) wekelijks voetbalverslag gedaan te hebben al een grote stap terug, maar afgelopen weekend pakte hij nog één keer de microfoon voor live-radioverslag.

De halve finales op zaterdag en de finales op zondag van de Nederlandse kampioenschappen tennis bij Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn werden becommentarieerd door de coryfee van Studio Alphen. Na afloop van zijn laatste interview, waarin hij met Nieuwe Sloot-manager Dave Kok terugblikte op de succesvolle NK-week, werd Teun Klos in het zonnetje gezet.

Uit handen van Studio Alphen-voorzitter Ben Schuttenbeld ontving Teun de Fokke Duetz Award. Dat is de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Studio Alphen die bij uitzondering ook wordt uitgereikt onder bijzondere omstandigheden. Het afscheid van Teun is zo'n moment. Namens Studio Alphen, dank Teun voor de vele jaren dat je voor de inwoners van de regio Alphen verslag hebt gedaan!

Documentaire TEUN

Vanwege het vertrek van Teun Klos als sportverslaggever heeft Studio Alphen een korte documentaire over de nestor van de omroep gemaakt. Daarin zijn we met Teun op pad gegaan op de zaterdag dat hij radioverslag deed van de voetbalwedstrijd Alphia - Oegstgeest.

De documentaire TEUN wordt donderdag 20 december even na 19.00 uur uitgezonden op televisie bij Studio Alphen. De uitzending wordt tot en met de kerstdagen ieder uur herhaald. Daarnaast is de documentaire ook via de website van Studio Alphen te bekijken.