Studio Alphen live vanuit bibliotheek tijdens actie Sintvoorieder1

Foto: De actie van afgelopen jaar

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De radio-uitzendingen van Studio Alphen staan in de week van 20 tot en met 24 november in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Vijf dagen lang wordt er tussen 12.00 en 17.00 uur LIVE radio gemaakt vanuit de bibliotheek aan de Aarkade om cadeaus in te zamelen voor gezinnen die weinig te besteden hebben tijdens het Sinterklaasfeest. 

Studio Alphen haakt hiermee aan bij een initiatief van Omroep West en Stichting Sintvoorieder1, in samenwerking met lokale omroepen uit de regio. Tijdens de actieweek kunnen nieuwe cadeaus met een waarde van maximaal 25 euro ingeleverd worden bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. De cadeaus zijn bestemd voor kinderen in de leeftijd van nul tot en met zeventien jaar.

Minimaal 300 cadeaupakketten nodig

Van de ingezamelde cadeaus worden door Stichting Sintvoorieder1 pakketten samengesteld per leeftijdscategorie. Via voedselbanken en andere maatschappelijke organisaties waar de stichting mee samenwerkt, komen de pakketten op de juiste plek terecht. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn minimaal 300 cadeaupakketten nodig. Het gaat echt om cadeaus, niet om kleding.

De presentatoren houden in de bibliotheek live-interviews met mensen en organisaties die cadeaus in komen leveren. De radiostudio is tijdens deze week in het makerslab, centraal op de begane grond van de bibliotheek. De uitzending en actie van Studio Alphen eindigt vrijdagmiddag om 17.00 uur. De totale opbrengst wordt om 19.00 vanuit de bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt.

'Kom in actie'

Afgelopen jaar heeft de actie in Alphen aan den Rijn 2892 cadeaus opgeleverd, in totaal leverde de actie van Omroep West 47.459 cadeaus op. Studio Alphen roept iedereen die een steentje wil bijdragen op om een actie te verzinnen en daarmee cadeaus op te halen. Acties kunnen worden aangemeld via sint@studioalphen.nl.  

Iedereen kan van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november cadeaus doneren bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Kijk voor de actuele openingstijden van de verschillende vestigingen op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.