Financiële injectie voor Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek maakte vrijdag bekend dat Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem gezamenlijk een subsidie ontvangen van 250.000 euro in het kader van 'Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen'. Het bedrag is bedoeld voor verdere professionalisering en samenwerking richting de vorming van één streekomroep.

De 230 lokale omroepen in Nederland moeten samen gaan werken en in 2025 verder als 80 streekomroepen. Het is de bedoeling dat de streekomroep in onze regio Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop bedient. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van een breder en meerjarig investeringsprogramma van het kabinet en is in het leven geroepen ter voorbereiding op de aankomende stelselwijziging.

Compleet lokaal nieuwsaanbod

De voorzitter van Studio Alphen Ben Schuttenbeld reageert verheugd op deze financiële injectie: 'We zijn druk bezig met het ontwikkelen van de streekomroep en daar kunnen we dit geld goed voor gebruiken. We bouwen een organisatie waarmee we inwoners zo goed mogelijk voorzien van lokaal nieuws en actuele informatie.'

Het geld mag besteed worden aan redactionele inzet om journalistieke content voor het gehele gebied van de streekomroep te maken, een kwartiermaker om de samenwerking met Nieuwkoop te concretiseren en een stationmanager, voor de niet-redactionele zaken.