Succesvolle Grote Clubactie: verenigingen halen bijna 130.000 euro op

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Verenigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn hebben samen 128.368,80 euro opgehaald tijdens de Grote Clubactie. Dat is net iets meer dan vorig jaar, want in 2022 haalden de verenigingen in Alphen aan den Rijn 127.821 euro op. De landelijke actie brak ook een record, want er werd meer dan 16,3 miljoen euro opgehaald.

‘De actie zorgt voor saamhorigheid binnen de vereniging en er worden ook mooie clubdoelen mee gerealiseerd. Van nieuwe trainingsmaterialen en jeugdactiviteiten tot jubileumfeesten en verduurzaming binnen clubs. De lokale impact is enorm’, vertelt directeur Frank Molkenboer trots.

De trekking van de loterij is dinsdag 28 november. Vanaf 29 november kunnen mensen met een lot op de website clubactie.nl ontdekken of ze een prijs hebben gewonnen. Dit jaar is de prijzenpot verhoogd. In totaal zijn er ruim 600.000 prijzen. De beste lotenverkopers die meer dan 25 loten hebben verkocht, ontvangen als blijk van waardering de Grote Clubactie medaille.

Hoogste opbrengsten van verenigingen in gemeente Alphen aan den Rijn

Verschillende verenigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn deden mee aan de actie. ARC is de vereniging die in Alphen aan den Rijn het hoogste bedrag heeft opgehaald. De voetbalclub zamelde 13.699 euro in. In Aarlanderveen haalde SV Aarlanderveen 4.077 euro op. BSC ’68 kwam in Benthuizen tot 11.095 euro. Atletiekvereniging AV47 scoorde met een bedrag van 3.696 euro het beste in Boskoop.

In Hazerswoude-Dorp was Hazerswoudse Boys de topscorer. De voetbal- en atletiekvereniging haalde 5.277 euro op. Bij de buren in Hazerswoude-Rijndijk zamelde voetbalvereniging Bernardus met 5.368 euro net iets meer in. Vereniging IJssport Koudekerk kwam tot een bedrag van 1.430 euro in Koudekerk aan den Rijn. Gymnastiekvereniging UDI was met 2.133 euro de beste vereniging van Zwammerdam.