Tattoos van Boskoopse hefbrug: ‘De vierde staat gepland, de interesse is groot’

Foto: Tattoohuis/Michel Looyenstein

BOSKOOP - Door de vele openingen voor het scheepvaartverkeer en de perikelen van de afgelopen jaren is de Boskoopse hefbrug niet bij iedereen geliefd. Toch zijn er nog mensen te vinden die er anders over denken, en zelfs een tattoo laten zetten van het stalen gevaarte.

Tijdens het inrichten van het Tattoohuis, een nieuwe tattooshop naast de hefbrug in Boskoop, kwam Sylvia van der Laan op het idee om de brug tot tattoo te verwerken. 'Het is het centrum van Boskoop, het bepaalt onze identiteit, iedereen herkent Boskoop aan de hefbrug. Je kunt er letterlijk niet omheen', zegt Van der Laan. 'En dan is een hefbrug een heel logische tattoo om aan te geven dat je een trotse Boskoper bent.'

Inmiddels heeft Van der Laan al drie tattoos van de hefbrug mogen zetten. 'De vierde staat gepland en de interesse is groot.' Elke tattoo wordt genummerd. 'Dat maakt elke tattoo van de hefbrug uniek', zegt Van der Laan.  

Symbool voor liefde

Een stel heeft onlangs allebei een tattoo van de hefbrug laten zetten. 'Ze komen allebei uit Boskoop, woonden aan beide zijden van de hefbrug en nu zijn ze samen', legt Van der Laan uit. 'De hefbrug is voor hen gewoon heel belangrijk. Ze zijn er erg blij mee omdat ze een symbool hebben voor hun liefde.'

Aanstaande zaterdag houdt het Tattoohuis een openingsactie. Liefhebbers kunnen voor vijf tientjes een tattoo van de Boskoopse hefbrug laten zetten.