Te weinig zzp’ers in Alphen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de toenemende vraag naar deskundig personeel zijn in Alphen aan den Rijn meer zzp’ers nodig. Inmiddels is 12,5% van de lokale beroepsbevolking zzp’er en alhoewel dat percentage hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van 10% is het toch nog steeds te laag. Dat zeggen ondernemers in het radioprogramma Zaken zijn Zaken van Studio Alphen.

Kans en waarschuwing

Juist omdat zzp’ers doorgaans goed zijn in een specifiek vakgebied zijn ze harder nodig dan ooit. Het huidige tekort op de lokale arbeidsmarkt vraagt immers meer om specialisten die het werk deskundig kunnen uitvoeren, dan om generalisten die de zaak aansturen. De ondernemers in de uitzending laten naast hun oproep voor meer zzp’ers tegelijk een waarschuwing horen. Niet iedereen is in de wieg gelegd om zzp’er te worden. Zo moet je kunnen incasseren als het een keer tegenzit, moet je zelf veel zaken regelen en moet je in staat zijn om makkelijk contact te maken met anderen.

Beste besluit

In de uitzending van 4 september zijn te gast Riëtte Bol- van den Bosch, (Tijdvooruwbedrijf.nl), Jolanda van de Meent (De Merkcoach) en Bas de Lange (Marcenbas). Onder leiding van presentator Pim Perquin spreken zij over de kansen, mogelijkheden, valkuilen en geschiktheid om als zzp’er aan de slag te gaan. Bij alle gasten is het de beste keuze ooit geweest om zelf zzp’er te worden.

Zaken zijn Zaken is het zakelijke radioprogramma van Studio Alphen. In het programma bespreken lokale ondernemers elke maand actuele onderwerpen op het gebied van groei, vestigingsklimaat, duurzaamheid en personeel. Ondernemersverenigingen, organisaties die de lokale economie stimuleren en inhoudelijke experts ondersteunen het programma met hun kennis en netwerk. Het programma is elke eerste zondag van de maand live te beluisteren en later via uitzending gemist of de podcast.