Tempo bijt brutaal van zich af maar stunt niet bij debuut in Korfbal League

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 9.56 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zeven maanden min één dag geleden won Tempo de beslissingswedstrijd en promoveerde voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Korfbal League, het hoogste korfbalniveau van Nederland en de zwaarste korfbalcompetitie ter wereld. Zaterdagavond was dan eindelijk de seizoensouverture in de eigen Limeshal. Tempo speelde bij vlagen goed, maar verloor met 20-25.

De debutant begon uitstekend tegen LDODK uit Gorredijk (Friesland). Tempo nam als eerste de leiding en nam zelfs een 4-1, en later een 9-5 en 12-10, voorsprong. Daarna zette LDODK onder leiding van de drie internationals binnen zijn gelederen een tandje bij. De Friezen maakten zes doelpunten op rij en stonden plotsklaps met 12-16 voor. Die achterstand kwam Tempo niet meer te boven. Het kwam terug tot 18-19 maar kon niet voorkomen dat LDODK met een marge van vijf als winnaar van het veld stapte.

'We speelden in de eerste helft erg sterk, we waren beter dan LDODK. Na rust speelden we rommelig en daardoor namen zij een grote voorsprong. En dat is wel typisch de Korfbal League, als je eenmaal achter de feiten aanloopt wordt het heel lastig om je terug te knokken', beschouwt Tempo-coach Wouter Blok na. Volgende week speelt Tempo zijn eerste uitwedstrijd. Dan is vicelandskampioen PKC in Papendrecht de tegenstander.

Doelpuntenmakers Tempo: Elma Schreuder (7x), Edwin van der Weijde (4x), Jelle Steenbeek (3x), Anne Otte (3x), Tom Steenbeek (2x), Hannah Kleijn.

Hieronder kun je de samenvatting van Tempo - LDODK bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Edwin van der Weijde, Evelien Arnold en Wouter Blok.

advertentie advertentie