Tempo kan net niet stunten tegen landskampioen Fortuna

ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie minuten voor tijd stond het 15-15 tussen Tempo en Fortuna. Tempo, de debutant in de Korfbal League, kon woensdagavond misschien wel gaan stunten in de thuishal van regerend lands- en Europees kampioen Fortuna. Maar door twee afstandsschoten van Nik van der Steen verloor Tempo met 17-15.

De wedstrijd ging gelijk op. Fortuna sloeg bij 8-6 en 14-10 een gaatje, maar tot tweemaal toe kwam Tempo langszij. In de laatste drie minuten, na de 15-15, verloor Tempo de rust en werd het geduld niet opgebracht om de tijd vol te spelen en controle te houden.

'Zonde', was de eerste reactie van Tempo-coach Wouter Blok. 'Als we ooit konden winnen, was het nu. Het gaatje naar 14-10 was net iets te veel, maar we komen goed terug in de wedstrijd. We missen te veel kansen en drukken in de slotfase niet door. We hadden een kans om de wedstrijd naar ons toe te treken.'

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (6x), Tom Steenbeek (3x), Jelle Steenbeek (2x), Martin Steenbeek (2x), Rosanne Visscher, Elma Schreuder.

Hieronder zijn de interviews van Fortuna Media met Wouter Blok, Elma Schreuder en Ard Korperaal te beluisteren.