Tempo plaatst zich voor kruisfinales en is drie duels verwijderd van Korfbal League

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo is zaterdagavond kampioen geworden in de Hoofdklasse A. Dat betekent dat de Alphense korfballers zich voor de tweede keer in de clubgeschiedenis hebben geplaatst voor de kruisfinales om promotie naar de Korfbal League.

Met drie andere ploegen gaat Tempo vanaf volgende week uitmaken wie promoveert naar het hoogste korfbalniveau ter wereld. De halve finales gaan over een best-of-three-serie. De winnaars plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 30 maart op neutraal terrein.

Wie de finale wint, promoveert. De verliezend finalist krijgt uiteindelijk nog een herkansing tegen de nummer voorlaatst uit de Korfbal League.

Spannende laatste wedstrijd

Tempo mocht met maximaal twee doelpunten verschil verliezen van DSC om zich te plaatsen voor de kruisfinales. Anders zou DSC er met de kruisfinalesplek vandoor gaan. Winst was noodzakelijk voor Tempo om als kampioen naar de kruisfinales te gaan. Dan heeft Tempo het thuisvoordeel in de halve eindstrijd.

De alles beslissende wedstrijd op de laatste speeldag van de competitie verliep moeizaam voor Tempo. Een vroege voorsprong werd ongedaan gemaakt door DSC. De Eindhovenaren gingen met een 12-13 voorsprong rusten. In het tweede bedrijf kwam Tempo weer op voorsprong. Ondanks dat DSC vlak voor tijd nog op 23-23 kwam, won Tempo in de laatste minuut met 24-23.

Hieronder kun je de samenvatting van Tempo - DSC bekijken, die vanaf maandag ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews na afloop van de kampioenswedstrijd: