Gepubliceerd op 10 April 2019 om 23.13 uur

Tempo schrijft korfbalgeschiedenis met promotie naar de Korfbal League

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is Tempo gelukt! Het laatste ticket voor de Korfbal League van volgend seizoen is bemachtigd door Tempo. De beslissingswedstrijd tegen KCC/SO Natural werd met 21-20 gewonnen door de Alphenaren. Voor het eerst in de clubhistorie promoveert Tempo naar het hoogste korfbalniveau van Nederland, dat tevens ook de zwaarste korfbalcompetitie ter wereld is.

De openingsfase ging gelijkop, maar in de slotfase van de eerste helft liep KCC uit naar een voorsprong van twee doelpunten. Aan het begin van het tweede bedrijf liep KCC zelfs uit naar 11-15. Maar tien minuten later stond het 17-17 en nam Tempo het heft in handen. Jelle Steenbeek tekende voor de 18-17 en 19-17 en Evelien Arnold schoot de 20-17 binnen. De 21-18 van Steenbeek was de beslissing in de wedstrijd.

KCC, dat op de voorlaatste plek eindigde in de Korfbal League en via play-downs degradatie moest zien te voorkomen, kwam nog terug tot 21-20 maar de tijd was veel te kort om nog gelijk te maken. Dat wist Tempo bij een 21-18 stand al. Op de bank werd feest gevierd, coach Frits Wip feliciteerde de technische staf al en de tot de nok gevulde Limeshal - met 1000 toeschouwers - ging compleet uit zijn dak.

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (6x), Jelle Steenbeek (5), Evelien Arnold (3x), Elma Schreuder (2x), Martin Steenbeek (2x), Rosanne Wolvers (1x), Tom Steenbeek (1x), Anne Otte (1x).

Hieronder kun je de interviews na afloop van de behaalde promotie door Tempo bekijken. Klik hier om een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Tempo - KCC te bekijken, die vanaf donderdagavond ook vier dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen.
advertentie
 
advertentie