Tennisvereniging Tehado mag padelbanen aanleggen

HAZERSWOUDE-DORP - Tennisvereniging Tehado heeft een vergunning gekregen voor het aanleggen van drie padelbanen. De vereniging had deze wens al een aantal jaren, maar het proces werd bemoeilijkt door de geplande aanleg van een woonwijk op een naastgelegen voetbalveld. 

Nu de nodige toezeggingen over aanpassingen in de bouw binnen zijn is de vergunning voor Tehado een feit. De vereniging hoopt hiermee veel nieuwe leden binnen te halen en de huidige leden ook kennis te kunnen laten maken met padel, een snel groeiende sport in Nederland.

Flinke ingreep

Voor de aanleg verdwijnen baan 8, de oefenmuur en het terras. Daardoor ontstaat er precies genoeg ruimte voor de aanleg van drie padelbanen. Een flinke ingreep, want hiervoor moeten lichtmasten en hekwerken verplaatst worden. 

De betrokken tennisbaan is een van de banen die is voorzien van vloerverwarming, voor het spelen op gravel in de winter, en dat moet ook aangepast worden. Daarnaast moet er een fundering komen vanwege de zachte ondergrond.

Desondanks verwacht de vereniging dat het snel kan gaan als de financiering rond is. De club verwacht dat er drie maanden later al gespeeld moeten kunnen worden.