Terrassen worden voorbereid op heropening komende maandag

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 18.31 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Horecaondernemers treffen de laatste voorbereidingen zodat ze aanstaande maandag om 12.00 uur weer open kunnen gaan. Dat geldt onder meer voor Ruud Warmerdam, eigenaar van Wijnbar&Zo, die samen met collega-ondernemers in de Alphense Julianastraat een groot terras opent.

'We werken met z'n allen samen, van de horeca tot de detailhandel. Het terras komt vanaf het Schoutenhuis tot aan Kiek Kinderlifestyle, permanent aan de kant van de Hoogvliet-supermarkt en 's avonds ook aan de winkelkant. 'Het is een try-out, maar er wordt bijzonder positief op gereageerd. Misschien kan het wel iets blijvends worden.' Oftewel: de Julianaboulevard.

Burgemeester Liesbeth Spies staat toe dat op locaties waar dat veilig is, horecaondernemers indien gewenst hun reguliere terras mogen uitbreiden naar de openbare straat. Dat geldt voor onder meer het Rijnplein, Thorbeckeplein en Zegerstrand in Alphen aan den Rijn.

In Boskoop is Café Gouwezicht druk bezig om zijn buitenterras bijna te verdubbelen. 'We brengen lijnen aan op de grond en plaatsen schermen', vertelt kroegbaas Johan van der Wilt.

Wie naar het toilet wil, moet via de ene ingang naar binnen en via de andere ingang - in dit geval uitgang - naar buiten. Van der Wilt is klaar voor maandag, alle plaatsen zijn gereserveerd.

advertentie advertentie