Teun Klos (81) neemt afscheid als sportverslaggever van Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Teun Klos is als sportverslaggever al jarenlang een vertrouwd geluid op radio bij Studio Alphen. Aanstaande zondag doet de 81-jarige Alphenaar tussen 14.00 en 18.00 uur voor het laatst live radioverslag, tijdens de finales van de NK tennis in Alphen aan den Rijn.

Met zijn respectabele leeftijd heeft Teun besloten om te stoppen als sportverslaggever. 'Het zal een beetje aan mijn hart gaan dat ik stop, maar daardoor krijg ik zelf misschien ook een beetje meer rust', zegt Teun. 'Niet dat ik me er altijd even druk over maakte, maar toch ben je er mee bezig. Ik heb er heel veel plezier in gehad.'

De afgelopen dertien seizoenen was Teun vrijwel iedere zaterdag te horen als voetbalverslaggever op de Alphense radio. De oud-voetbaltrainer had nóg een grote passie: tennis. Het challengertoernooi TEAN International werd jaarlijks van deskundig commentaar voorzien door Teun, die ook de jaarlijkse sportverkiezingen in Alphen versloeg.

Documentaire TEUN

Vanwege het vertrek van Teun Klos als sportverslaggever heeft Studio Alphen een korte documentaire over de nestor van de omroep gemaakt. Daarin zijn we met Teun op pad gegaan op de zaterdag dat hij radioverslag deed van de voetbalwedstrijd Alphia - Oegstgeest.

De documentaire TEUN wordt donderdag 20 december even na 19.00 uur uitgezonden op televisie bij Studio Alphen. De uitzending wordt tot en met de kerstdagen ieder uur herhaald. Daarnaast is de documentaire ook via de website van Studio Alphen te bekijken.