The Lion King in premiere gegaan, Alphenaar speelt hoofdrol

Gepubliceerd op 31 oktober 2016 om 9.39 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - In het AFAS Circustheater in Scheveningen is zondag de musical The Lion King in premiere gegaan.

Naidjim Severina uit Alphen aan den Rijn speelt een van de twee hoofdrollen. Severina is de uitverkorene om Simba te spelen. De acteur was eerder te zien in Romeo &: Julia en JEANS.

De andere hoofdrol, Nala, wordt vertolkt door Gaia Aikman (The Voice of Holland). Ik ben heel trots en blij met deze twee prachtige jonge talenten, vertelt producent Albert Verlinde (Stage Entertainment). Heel speciaal is dat Gaia twaalf jaar geleden al de kleine Nala heeft gespeeld in de musical in Scheveningen. Het bekende nummer Circle of Life is dan wel heel toepasselijk, het moest zo zijn.

Verlinde roemt de Alphense acteur Severina: Hij heeft ons allemaal weggeblazen met zijn laatste auditie. Het was heel duidelijk: hij is onze Simba! Ik kijk er ontzettend naar uit om deze mooie mensen straks op het toneel te zien staan.

80 miljoen bezoekers

Disneys The Lion King trok sinds 1997 wereldwijd al ruim tachtig miljoen bezoekers en won meer dan zeventig internationale awards. Verdeeld over de wereld draaien vijf The Lion King-producties al meer dan tien jaar. Voor de tweede keer doet de musical Nederland aan. In 2004 was The Lion King ook al in Nederland te zien.

advertentie advertentie