Theaterproductie over Rooie Dorp in de maak: ‘Een klein dorpje in een dorp’

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is een theaterproject in de maak over het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn. Cultuurcoach Aubrey Snell werkt daarbij samen met inwoners van de Alphense wijk aan het project. In het radioprogramma PuurPodium van Studio Alphen vertelt ze daarover.

'Het is eigenlijk een klein dorpje in een dorp', legt Snell uit. 'Zo hebben ze een eigen buurtsuper, iedereen kent elkaar en er is sociale controle. De bewoners vinden het ook heel erg gezellig om daar te wonen.' Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn, erkent ook Snell. Zo is het Rooie Dorp in de afgelopen jaren meermaals ten prooi gevallen aan vandalisme en brandstichting.

Er moet uiteindelijk een theaterproductie komen, die tot stand komt met inwoners van de wijk en die de inwoners ook zelf gaan spelen. Dat gaat waarschijnlijk in het eerste weekend van september gebeuren in Speeltuin Kindervreugd aan de Hugo de Grootstraat.

De uitzending van PuurPodium is hieronder te beluisteren. Naast het Rooie Dorp is er ook aandacht voor Toneelvereniging Onder Ons uit Hazerswoude-Rijndijk en de bandcontest Alphen on Fire. PuurPodium is iedere woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Alphen.