Gepubliceerd op 28 Januari 2020 om 13.01 uur

Theatervoorstelling Productiehuis Alphen dit jaar over bevrijding van Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De jaarlijkse grote theatervoorstelling van Productiehuis Alphen rond de 4 en 5 mei-herdenkingen en -vieringen is dit jaar niet in Parkvilla, maar vindt plaats op het karakteristieke De Werf, bij de Rijnhaven, aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn.

Het wordt zomer gaat over de bevrijding van Alphen aan den Rijn en alle kernen. Dit jaar viert Nederland 75 jaar vrijheid. 'De voorstelling is opgebouwd uit aangrijpende scènes uit de oorlog of de nadagen na de bevrijding in mei 1945', vertelt producent Ellis Buis. Er komen tien voorstellingen, die gespeeld worden tussen 20 en 31 mei.

Geïnteresseerden die een rol willen spelen of belangstelling hebben voor een taak achter de schermen, kunnen zich aanmelden via voorstellinghetwordtzomer@gmail.com. Op 23 februari vinden de audities plaats voor de theaterrollen.

Samenwerking

Kees Visschedijk, auteur van historische boeken en theaterscripts, schreef het verhaal voor de voorstelling. Onder andere Productiehuis Alphen, Harmonie Arti Alphen, De Muziekfabriek, Balletstudio Mirjam Ouwerkerk, Theateratelier Karibuni en de historische verenigingen werken samen aan Het wordt zomer

Het project gaat in totaal zo'n 100.000 euro kosten. Inmiddels is er al een bedrag van in totaal 35.000 euro gedoneerd door het V Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedfonds Alphen en Fonds Alphen en omstreken.

Lees ook: Productiehuis Alphen speelt opnieuw ‘Haar naam was Sarah’

advertentie
 
advertentie