Tim van Rijthoven en Quirine Lemoine Nederlands kampioen tennis

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 17.19 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim van Rijthoven is de nieuwe Nederlands kampioen tennis. Op het center court in het Alphense tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot was de 22-jarige Brabander zondag in drie sets te sterk voor een andere Davis Cup-speler, Botic van de Zandschulp: 3-6, 6-3, 6-4.

'Ik ging halverwege de tweede set aanvallender spelen waardoor hij meer fouten maakte', analyseert Van Rijthoven. 'Ik ben Nederlands kampioen, dat pakt niemand mij meer af.' De NK waren zeer gedevalueerd zonder toppers als Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, broers Griekspoor en Jelle Sels.

Bij de vrouwen won Quirine Lemoine van Arianne Hartono (6-3, 6-2). Ook bij de vrouwen waren veel toppers afwezig, van Kiki Bertens tot Arantxa Rus en van Richel Hogenkamp tot Lesley Kerkhove. 'Ik heb een aantal maanden minder kunnen spelen, maar ik ben blij dat ik op de NK een goed niveau haal', aldus Lemoine.

Hieronder zijn de radio-interviews met Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp en Quirine Lemoine na afloop van hun finales.

advertentie advertentie