Zeer grote brand boerderij Hazerswoude: zes gewonden bij reddingsactie, alle dieren veilig

Gepubliceerd op 02 mei 2018 om 12.19 uur

HAZERSWOUDE-DORP - Bij de zeer grote brand op een boerderij in Hazerswoude-Dorp zijn zes medewerkers van het veebedrijf gewond geraakt. Zij hebben langere tijd rook ingeademd bij het redden van de koeien. De zes medewerkers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de brandweer aan Studio Alphen. In de stal stonden tientallen koeien. Zij zijn allemaal naar buiten geloodst. De koeien maken het goed. Eén dier moet door een dierenarts worden nagekeken.

Hoe de brand aan de Jan van Goijenstraat woensdag rond 11.00 uur kon ontstaan is nog niet bekend. 'Er komt nog steeds rook vrij. Met stralen water proberen we het asbest dat vrijkomt als het ware naar beneden te slaan', legt een woordvoerder van de brandweer uit. Eenderde van de veestal is ingestort. In het dak zit asbest. De woning op het erf kan worden gered.

Houd deuren en ramen dicht

Politie en brandweer doen de nadrukkelijke oproep aan omwonenden om deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. De rook die vrijkomt is gevaarlijk. Om die reden is ook 'grip 1' afgegeven. Dat is een alarmcode. Ook wordt een NL-Alert uitgestuurd. Met megafoons rijden politieagenten door de straten om bewoners te attenderen op de gevaren. Zo'n veertig inwoners van Hazerswoude-Dorp zijn geëvacueerd.

photobook2_1525255378

advertentie advertentie