Twee jongens aangehouden voor spannen visdraad over fietspad

Politie Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden voor het spannen van visdraad over een fietspad. Dat gebeurde in oktober twee keer. De jongeren zijn aangehouden op verdenking van poging doodslag/zware mishandeling.

Na diverse meldingen en getuigenverklaringen wist de politie beide jongens op woensdag 27 november aan te houden. 'De twee jongens hebben na verhoor bekend en spijt betuigd', meldt de politie. Op zaterdag 19 oktober raakte een bestuurder van een snorfiets gewond doordat hij tegen het visdraad aanreed. 'Als gevolg van dit incident heeft het slachtoffer oogletsel opgelopen, op dit moment is nog niet duidelijk of dit volledig zal herstellen.'

De jongens hebben ook aangegeven eerder in de maand ter hoogte van de snackbar een stuk visdraad over het fietspad gespannen te hebben. Tegen de twee jongens wordt een proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich binnenkort voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Andere melding

Later in oktober, op donderdag 24 oktober, is opnieuw melding gemaakt van een gespannen visdraad. De politie meldt desgevraagd op dit moment geen aanwijzingen te hebben dat de jongens van 14 en 15 jaar dat toen hebben gedaan.

Lees ook: Visdraad over fietspad gespannen, snorfietser raakt gewond