Gepubliceerd op 05 September 2019 om 12.25 uur

Twee politieagenten gewond bij verrichten arrestatie in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee politieagenten zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij het verrichten van een aanhouding. Een zestienjarige jongen werkte niet mee aan zijn arrestatie. Bij zijn verzet om niet in de boeien geslagen te worden, mishandelde hij twee agenten.

Bij de politie was de melding binnengekomen van een ruzie in een woning aan de Alphense Samsonlaan die uit de hand was gelopen. De verdachte zou een medebewoner mishandelen. Toen gealarmeerde agenten de verdachte wilden overmeesteren, moesten zij het ontgelden.

Een van de agenten werd door de verdachte in zijn arm gebeten en de andere agent hield een gekneusd jukbeen en een gescheurd oor aan de aanhouding over. De agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

'Niet normaal'

'Geweld tegen politie en/of andere hulpverleners mogen we nooit normaal vinden', reageert teamchef John Nieumeijer van de politie in Alphen. 'Helaas waren twee collega's van ons team slachtoffer. Zij deden 'gewoon' hun werk met deze afloop. Gelukkig viel het letsel mee, maar wennen doe je er nooit aan.' De agenten hebben aangifte gedaan.

advertentie
 
advertentie