Twee verdachten aangehouden voor gijzeling aan Sint Janshof in Boskoop

Foto: Omroep West

BOSKOOP - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de gijzeling en beroving van een Boskoper aan het Sint Janshof in Boskoop, eind juli. Maandagmorgen zijn de verdachten aangehouden, meldt de politie.

Het gaat om een 17-jarige Gouwenaar en 21-jarige Waddinxvener. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten. Op zaterdag 21 juli werd een 23-jarige man rond 05.40 uur op een parkeerterrein aan het Sint Janshof overvallen door twee mannen. Eén van de verdachten had een pistool bij zich, de andere een mes. Het slachtoffer werd in zijn eigen bestelbus gezet en gedwongen om zijn pincode af te geven.

Een van de verdachten heeft daarna meerdere keren geprobeerd te pinnen met de pinpas van het slachtoffer. Dat lukte niet, omdat de bank de rekening van de Boskoper had geblokkeerd. In Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, werd afgelopen dinsdag aandacht gevraagd voor de zaak. Daarbij werden onder andere beelden getoond waarop te zien was hoe de verdachte geld probeerde op te nemen bij een pinautomaat in Waddinxveen.

Op donderdag 13 september worden de twee verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: 23-jarige Boskoper gegijzeld in bestelbus terwijl dader probeert te pinnen