Tweede halve finaleplek is binnen, strijd om paralympische medailles start voor Diede de Groot

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dankzij een 6-3, 6-2 overwinning op de Japanse Momoko Ohtani heeft Diede de Groot zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van het paralympisch rolstoeltennistoernooi in het enkelspel. Na drie - te verwachten - klinkende zeges in de eerste ronden, start voor De Groot het echte werk in de halve eindstrijd.

Meervoudig grandslamfinalist Jordanne Whiley uit Groot-Brittannië is De Groots horde in de halve finale. Bij winst treft de rolstoeltennisster van het Alphense Nieuwe Sloot Aniek van Koot (Nederland) of Yui Kamiji (Japan) in de finale. Bij verlies, wacht in Tokio (Japan) de strijd om het brons tegen de verliezer van het onderonsje tussen de nummers drie en twee van de wereldranglijst.

Afgelopen weekend plaatste Diede de Groot, de beste rolstoeltennisster van dit moment in de wereld, zich met Aniek van Koot al voor de halve eindstrijd van het dubbelspeltoernooi. Daarin komt de drievoudig wereldkampioen en elfvoudig grandslamwinnares Ohtani opnieuw tegen, met Kamiji aan haar zijde. De Groot is topfavoriet voor twee keer goud.

Lees ook: De Groot gaat voor twee keer paralympisch goud: 'Meer concurrentie dan ooit'