Uitgaanstips van de week: Harmonie Excelsior viert 125-jarig jubileum en meer optredens Martha stichting

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er het weekend te doen is in gemeente Alphen aan den Rijn. Ook deze week staan er weer een aantal evenementen op het programma. 

Muziekvereniging Harmonie Excelsior Boskoop bestaat 125 jaar en viert dat woensdagavond met een galaconcert. De muziekvereniging heeft een aantal gasten uitgenodigd om het feest compleet te maken: De Boskoopse zangeres Willemijn van 't Wout treedt op en muziektheatertrio Omniband is ook van de partij. Het concert vindt plaats in Flora Boskoop en begint om 20.00 uur.

Plattelandspunk en Vunzige deuntjes

Op donderdag 28 maart staat cabaretier Marlon Kicken in Theater Castellum.  Hij staat bekend om zijn relaxte houding, grote improvisatievermogen en een gezonde dosis zelfspot. De titel voor zijn show ‘Getekend’ heeft verschillende redenen. Zo vormt het getekende portret van Kicken de basis van deze nieuwe cabaretvoorstelling. Hij is de afgelopen jaren ook flink door het leven getekend. Gelukkig weet hij nog altijd de humor van die situaties in te zien.

Komend weekend staat het jaarlijkse festival Haaspop weer op het programma tijdens de paasdagen op 29, 30 en 31 maart. Het is een meerdaags festival met elke avond een andere line up. Met bekende namen zoals La Fuente, Jody Bernal, Shirma Rouse, de Bökkers (plattelandspunk), Vunzige deuntjes en nog veel meer. Het festivalterrein is te vinden op de Wijkdijk in Boskoop.

Wegens groot succes wordt zaterdag 30 maart de muziektheatervoorstelling Martha weer opgevoerd in Parkvilla. Het gebouw van Parkvilla was 99 jaar lang het onderkomen van de Martha-Stichting. Het deed dienst als een tehuis voor 'onverzorgde kinderen'. Studenten van de kunstacademie ArtEZ maakten samen met muziektheatermakers van KASSETT een voorstelling op basis van waargebeurde schrijnende verhalen over de Martha-Stichting.