Vacature Omroep West: redacteur/verslaggever Alphen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds mei 2015 werken Omroep West en Studio Alphen intensief samen. Nieuws, video- en audioreportages worden met elkaar uitgewisseld of in gezamenlijkheid gemaakt. Drie dagen per week is een verslaggever van Omroep West gestationeerd op de redactie van Studio Alphen, waar sinds september 2018 ook de redactie van de Kaag en Braassemse lokale publieke omroep Studio Kaag en Braassem is ondergebracht.

Omroep West is op zoek naar een nieuwe verslaggever die drie dagen in de week vanaf de redactie in Alphen aan den Rijn producties maakt voor Omroep West, Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem. Lijkt het jou leuk om bij ons te komen werken? Bekijk dan snel onderstaande vacature en solliciteer!

Vacature Redacteur/Verslaggever Alphen aan den Rijn

Omroep West is het mediabedrijf voor het noordelijke deel van de provincie Zuid-Holland. De kanalen Omroepwest.nl, de Omroep West app, 89.3 Radio West, TV West en WestText zijn dé nieuws- en informatiebronnen voor onze regio. De verhalen  van Omroep West bereiken wekelijks meer dan een miljoen inwoners van de 28 gemeenten in het uitzendgebied, waaronder Den Haag, Westland, Leiden, Zoetermeer en Gouda.

Het accent in de uitzendingen en online content ligt op nieuws en informatie, maar ook sport, cultuur en amusement vormen een belangrijk onderdeel van de programmering. Omroep West is een financieel gezond en bloeiend omroepbedrijf met ruim 90 medewerkers. Bij Omroep West praat ons publiek mee en we hebben daar gehoor voor. Wij kijken naar oplossingen bij de verhalen die we maken. En: we doen aan verantwoording, we geven ons publiek een kijkje in de keuken.

Omroep West werkt zeer nauw samen met diverse lokale omroepen in het uitzendgebied, zoals Den Haag FM en Den Haag TV, Unity.NU, Studio Alphen, WOS Media, Bollenstreek Omroep en meer. Omroep West is op zoek naar een enthousiaste redacteur/verslaggever voor 24 uur per week. In deze functie ben je werkzaam in het prachtige Groene Hart, een bijzondere streek in ons uitzendgebied. 

Wat ga jij doen?

Je werkt nauw samen met de collega’s van onze mediapartner in Alphen aan den Rijn, Studio Alphen. Je signaleert verhalen die ertoe doen, die mensen in onze regio tot nadenken stemmen of die juist een glimlach op hun gezicht toveren. Jij bent een  journalist in hart en nieren. Wanneer je werkt maakt jou niet uit, als je maar verhalen kunt maken die ertoe doen. Als eerste het nieuws  ontdekken geeft je voldoening. Tegelijkertijd ben je ook van de duiding en diepgang. Je bent voor alles van de feiten en schept er voldoening in om uit te leggen 'hoe het zit' - hoe moeilijk dat soms ook is.

Je schrijft verhalen, maakt en verwerkt er foto’s en video’s bij en je weet die verhalen op de juiste manier voor elk kanaal geschikt te maken. Daarbij geef je het nieuws een gezicht, live verslag in woord en beeld is een van je sterke punten. Je bent creatief, flexibel en voelt je als een vis in het water in het Groene hart, en kent het gebied op je duimpje. Jij weet als geen ander wat er speelt in Alphen aan den Rijn en omgeving en hebt er een uitgebreid netwerk.

Onze ideale kandidaat:

  • heeft minimaal opleiding hbo journalistiek;
  • heeft werkervaring in vergelijkbare functie;
  • heeft een uitgebreid netwerk in Alphen aan den Rijn en omstreken;
  • kan zelfstandig werken;
  • heeft een creatieve, scherpe en soms kritische denkwijze;
  • heeft uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • is initiatiefrijk;
  • is in het bezit van rijbewijs B;
  • woont in Alphen aan den Rijn of de directe omgeving;
  • is van de feiten en schept voldoening erin om uit te leggen 'hoe het zit';
  • houdt ervan te experimenteren en verrassend uit de hoek te komen;
  • is in werktijden flexibel en loopt niet weg als je ’s avonds of in het weekeinde verhalen te maken hebt;
  • heeft een levenshouding van het glas is halfvol in plaats van half leeg;
  • evalueren houd je scherp en je staat ervoor open om elke dag nog beter te worden.

Wij bieden:

een uitdagende functie, salaris op basis van leeftijd en ervaring conform de CAO voor het omroeppersoneel, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een aanstelling voor de duur van onbepaalde tijd.

Solliciteren?!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je motivatie naar vacatures@omroepwest.nl.