Vaccinatielocatie in Alphen geopend: 300 inentingen per dag bij Nieuwe Sloot

ALPHEN AAN DEN RIJN - Maandag zijn de eerste mensen op de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn ingeënt tegen het coronavirus. 300 prikken per dag worden in eerste instantie gezet in de tennishallen van Nieuwe Sloot. 'Het is hier zo groot, als we voldoende vaccins zouden hebben is heel Alphen in een maand gevaccineerd', zei burgemeester Liesbeth Spies (CDA) tijdens haar openingspraatje.

Maar dat gaat niet gebeuren. Het aantal beschikbare vaccins in schaars. 'Op dit moment vaccineren wij tachtigplussers. Vanaf volgende week beginnen we langzaam met de eerste mensen van 75 jaar en ouder. Pas in het tweede deel van april verwachten we in Nederland dermate veel vaccins, dat we op grootschaligere wijze kunnen inenten', vertelt Margreet Bekedam. Zij is als projectleider verantwoordelijk voor het vaccinatieproces. In theorie kunnen twaalf mensen tegelijk gevaccineerd worden.

In navolging van Leiden en Gouda is Alphen de derde inentingsplek in de regio Hollands Midden. Niet alleen mensen die wonen binnen de gemeentegrenzen zullen zich bij Nieuwe Sloot laten inenten, maar uit de weide omtrek. 'Veel ouderen die wonen in onze gemeente, zullen blij zijn dat ze niet meer naar Leiden, Gouda of zelfs naar Schiphol hoeven voor hun vaccinatie', vermoedt zorgwethouder Han de Jager (CDA).