Tim van Gulik nieuwe waterpolocoach AZC, drie (oud-)internationals naar Alphen

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim van Gulik is volgend seizoen de hoofdcoach van AZC Alphen. Met Van Gulik als aanvoerder werden de Alphenaren in 2018 voor het eerst in veertien jaar - en vooralsnog voor het laatst - landskampioen. De sportdocent volgt Yuri Szeles op, die meer tijd aan zijn bedrijf en gezin wil besteden. Ron van der Wild staat Van Gulik bij in de technische staf.

Met Jesse Nispeling heeft AZC na de zomer een international van het Nederlands team in de gelederen. Nispeling komt over van SVH (Rotterdam). Oud-Nederlands team-spelers Lars Reuten (ZPC Amersfoort) en Milos Filipovic (SVH) komen ook naar AZC. Filipovic speelde in het verleden vier jaar voor AZC. Met Robin Lindhout hebben de Alphenaren al een oud-international in het water liggen.

De vierde aanwinst is Nigel Kombrink van het Goudse Widex/GZC Donk. Vanuit de eigen opleiding stroomt jeugdinternational Ezra de Zwaan door naar het vlaggenschip.

Andreas Miralis

Andreas Miralis (stopt), Attila Kincses (ZVL-1886), Laszlo Nagy (SVH) en Adam Maklari (stopt) vertrekken bij AZC om te verjongen. David György, Jacopo Mandolini, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Thomas Glansdorp, Tim van den Bosch en Sven Schoonderwoerd plakken er nog een jaartje aan vast. Of Zoltan Kelemen blijft, beslist hij in september.

Hieronder zijn de radio-interviews Tim van Gulik, Ron van der Wild en de vier nieuwe aanwinsten te beluisteren.