Vanaf 16 februari geen storingsmonteur meer aanwezig op de Leimuiderbrug

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Door de grote hoeveelheid storingen van de Leimuiderbrug was er sinds 17 januari 2024 een monteur  aanwezig in de spitsuren. Op deze manier werden storingen snel verholpen en daarmee ook opstoppingen opgelost. Daar komt echter nu een einde aan.

Volgens de provincie Noord-Holland functioneert de inmiddels veelbesproken brug naar behoren. Het scheepvaartverkeer zal dus na 16 februari ook weer gebruik kunnen maken van de brug tijdens spitsuren, iets wat tot op heden niet kon om mogelijke storingen voor te zijn. De gebruikelijke bedieningstijden (op doordeweekse dagen van 5.00 tot 23.00 uur) zullen dus ook weer van kracht zijn.

Verbeteringen

In de afgelopen weken zijn er wel een paar mogelijkheden ontdekt om de werking van de brug te verbeteren. Zo moet de software verbeterd worden en moet het beweegbare deel van de brug beter ingeregeld worden. Hiervoor moet de brug in maart nog twee nachten dicht voor gemotoriseerd verkeer. Voor openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en (brom)fietsers zal een deel van de brug wel begaanbaar blijven.

Al met al zal vanaf 16 februari de brug weer helemaal begaanbaar moeten zijn voor iedereen zonder storingen. Met de laatste nachtafsluitingen in maart zou de brug weer helemaal moeten functioneren.