Vanaf vrijdag geen treinverkeer rond Alphen aan den Rijn en Boskoop

Station Alphen aan den Rijn Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Door werkzaamheden aan het spoor ligt het treinverkeer van en naar Alphen aan den Rijn en Boskoop van vrijdagochtend tot en met maandagochtend stil.

Van vrijdag 22 oktober 04.00 uur tot en met maandag 25 oktober 02.00 uur rijden er geen treinen tussen Leiden Centraal en Woerden. De NS zet bussen in om reizigers te vervoeren. De extra reistijd wordt geschat op dertig minuten. Tussen Utrecht Centraal en Woerden geldt in die periode een aangepaste dienstregeling.

Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden er van vrijdag 22 oktober 04.00 uur tot en met maandag 25 oktober 02.00 uur ook geen treinen. De NS zet bussen in om reizigers naar de verschillende stations langs het traject te brengen. Ook hier wordt de extra reistijd geschat op dertig minuten.

Hinder

De werkzaamheden zijn nodig om vanaf 13 december extra treinen te laten rijden op het traject Leiden-Utrecht. Zo wordt er onder andere een wissel vervangen, en wordt het perron op het Alphense station ingekort om een nieuw sein toe te kunnen voegen. 'De werkzaamheden gaan dag en nacht door', meldt ProRail. 'Het is mogelijk dat u geluid-, trilling- en/of lichthinder ervaart van der werkzaamheden, het extra vrachtverkeer of van de speciale machines waarmee we werken.'

Lees ook: Vanaf 13 december ieder kwartier een trein tussen Leiden en Utrecht tijdens de spits