Veel vertraging op N207 en A4 vanwege sneeuw

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De sneeuwval zorgt dinsdagochtend voor de nodige vertraging op de weg. Op de A4 richting Amsterdam rijdt het verkeer vanaf Leidschendam een stuk langzamer dan normaal, waardoor de vertraging is opgelopen tot bijna een uur.

Het KNMI kondigde eerder al code geel af voor heel Nederland, omdat het door sneeuwresten en ijs op wegen glad kan zijn. Ook de ANWB waarschuwt voor plaatselijke gladheid in het hele land.

De ANWB noemt de file op de A4 een 'uitschieter'. 'Het gaat om een hele lange afstand waar langzamer wordt gereden. Niet dat er iets is gebeurd, het is puur om de gladheid', zegt een medewerker van de ANWB, die benadrukt dat het goed is dat mensen hun rijstijl aanpassen.

Drukte op andere wegen

Ook op de A44 richting Amsterdam is het druk. Daar doe je er een half uur langer over. Op de toegangswegen richting de A4 is het eveneens druk. Zo staat er 30 minuten vertraging op de N207 vanaf Alphen aan den Rijn richting de A4.

Op maandag was er al een drukke ochtendspits, die na de winterse neerslag werd gevolgd door een zware avondspits.

Zware avondspits verwacht

Ook dinsdag wordt een zeer zware avondspits verwacht door het winterse weer. 'Pechgevallen, ongevallen en andere incidenten kunnen voor snel groeiende files zorgen. We zien ook dat mensen meer afstand tot elkaar nemen en hun snelheid aanpassen. Veel redenen dus voor een langere reistijd', meldt Rijkswaterstaat.