Verdachte achtergelaten bestelbus met drugsafval Alphense woonwijk in beeld

De verdachte in beeld op camerabeelden van de politie. Foto: Politie

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een bestelbus vol drugsafval heeft afgelopen zomer ruim een week in een woonwijk in Alphen aan den Rijn gestaan. De bus blijkt te zijn achtergelaten door een man, die daarna door meerdere camera's is vastgelegd. De politie is naar hem op zoek.

Handhavers van de gemeente waarschuwen op woensdag 19 juli de politie. In een parkeervak aan de Pallasstraat staat een zwaar beladen bestelbus met achterin twee grote vaten. Als agenten poolshoogte nemen blijkt al snel dat het om vloeibaar drugsafval gaat, een restproduct van de productie van synthetische drugs.

Op camerabeelden is te zien dat de Citroën Jumper al op maandag 10 juli in de Pallasstraat is neergezet. Rond 17.15 uur rijdt de bus door de straat. Achter het stuur zit een man met een petje op en een T-shirt aan. Hij parkeert de wagen net buiten het zicht van de camera. Daarna loopt de man al bellend weg, om vervolgens niet meer terug te komen.

Omschrijving van de politie

De verdachte is een licht getinte man met een normaal postuur. Hij draagt een pet met opdruk, een zwart T-shirt met korte mouwen, een spijkerbroek met gaten, witte sokken en zwarte slippers. Ook heeft hij een bruin heuptasje over zijn schouder.

De bus heeft een Duits kenteken: KK-X1987. Dit blijkt vals te zijn. Op de plek van de linker achterruit van de Citroën Jumper zit een aluminium plaat.

Oproep en meer informatie

De politie komt graag in contact met mensen die de bestelbus voor 10 juli ergens hebben zien rijden of staan, of weet wie er toen gebruik van maakte.

De beelden en meer informatie over de zaak zijn te vinden op de website van Omroep West.