Verdrinking Zegerplas: politie doet getuigenoproep, slachtofferhulp beschikbaar

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie is op zoek naar foto's en filmpjes die dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur zijn gemaakt bij het Zegerstrand in Alphen aan den Rijn. Het beeldmateriaal wil de politie gebruiken bij de reconstructie hoe een vierjarig jongetje die middag kon verdrinken in de Zegerplas.

De politie benadrukt dat het om (recreatieve) foto's en video's gaat van vlak voor het dodelijke incident. Niet om beeldmateriaal van de pogingen om het leven van het kind te redden.

Mensen die beeldmateriaal hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of een chatbericht via Facebook naar Politie Alphen aan den Rijn te sturen. Het verzoek is om geen foto's en video's openbaar in sociale media-reacties te delen.

Veel mensen op Zegerstrand

Het jongetje werd dinsdag rond 15.30 uur aangetroffen in de Zegerplas en door omstanders uit het water gehaald. Op de kant is het kind eerst door getuigen en daarna door de massaal toegesnelde hulpverleners, geprobeerd om te reanimeren. De politie heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de jongen in het ziekenhuis is overleden.

Op het moment van het tragische incident waren veel mensen op het Zegerstrand. 'Dit heeft grote impact op de familie, hulpverleners en omstanders', zegt de politie. Getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp, moeten volgens de politie niet schromen om contact met de politie (0900-8844) op te nemen.

Lees ook: Kind (4) verdronken in Zegerplas in Alphen aan den Rijn