Verkeersregelaars overvol afvalbrengstation uitgescholden: ‘Het is van de zotte’

Gepubliceerd op 02 april 2020 om 10.45 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twintig tot dertig auto's die 's ochtends om half acht staan te wachten om een half uur later, het moment dat het Alphense afvalbrengstation de poorten opent, ecopark De Limes op te rijden. Het gebeurt dagelijks in deze coronatijd. Dat is op zichzelf niet het probleem, wel dat lang niet iedereen zich in de ogen van burgemeester Liesbeth Spies (CDA) kan gedragen. 'Ik ben knap chagrijnig over de taferelen die zich daar hebben voorgedaan.'

'Het is fantastisch dat iedereen in de tuin heeft gewerkt en zijn groen naar het afvalbrengstation wil brengen. Maar het is echt ongehoord dat we daar verkeersregelaars nodig hebben, dat verkeersregelaars worden uitgescholden en dat mensen zo'n kort lontje hebben dat ze zich niet eens kunnen houden aan de aanwijzingen die de verkeersregelaars geven. Daar heb ik echt geen goed woord voor over', briest Spies in haar wekelijkse interview met Studio Alphen over de coronacrisis.

'Geen vrijbrief om je te misdragen'

Om inwoners van de gemeente Alphen de helpende hand toe te steken heeft de gemeente Alphen vorige week besloten om een extra dag in de week open te gaan, de toegang te doseren en het moment dat Alphenaren moeten betalen voor het storten van sommige soorten afval uit te stellen tot 1 mei.

'Dan doen wij echt ons stinkende best als gemeente om de dienstverlening naar onze inwoners zo optimaal mogelijk te houden', vindt Spies. 'Dan is het wat mij betreft een kleine moeite dat we ervoor zorgen dat we het afvalbrengstation in de benen houden. Het is geen vrijbrief om je te misdragen, zoals een heel aantal mensen weldegelijk heeft gedaan.'

Door de gemeente Alphen zijn aan enkele heethoofden waarschuwingen uitgedeeld, ook is een boete uitgeschreven. 'Ik vind het echt van de zotte dat het überhaupt nodig is', besluit Spies.

advertentie advertentie