Verkenner voor de Tweede Kamer oud-voorzitter VVD Alphen

Foto: Eerste Kamer

ALPHEN AAN DEN RIJN - Verkenner Gom van Strien (72) begon zijn politieke loopbaan in gemeente Alphen aan den Rijn. Van 1984 tot 1988 was hij voorzitter van de Alphense afdeling van de VVD. Als verkenner van de Tweede Kamer moet hij de verschillende coalitiemogelijkheden onderzoeken. 

Na verandering van leiderschap en koers in de VVD, besloot Van Strien weg te gaan bij de partij. In 2009 keerde hij terug in de politiek bij de PVV na het zien van een advertentie van de partij in de krant en op de website.

In 2011 maakte Gom van Strien zijn debuut in de eerste kamer, waar hij vandaag de dag nog steeds inzit. Het zijn de ‘glasheldere standpunten van de PVV’ die hem aanspreken. In een interview met Limburgse omroep L1 zegt Gom van Strien dat hij hoopt dat met de winst van de PVV in de Tweede Kamerverkiezingen Nederland een welvarender land wordt.

Ook in onze gemeente kreeg de PVV tijdens de afgelopen verkiezingen op 22 november de meeste stemmen, met 23,1 procent. Gom van Strien krijgt een week de tijd om de voorkeuren voor een kabinet van alle partijen op een rij te krijgen.