Vermiste kat Bram uit Delft was twee dagen op avontuur in Alphen

Foto: Foto van de dierenambulance/Facebook

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dinsdagnacht meldde een man uit Delft dat zijn kat vermist was en zich nu in Alphen aan den Rijn zou bevinden. Door een AirTag (een draadloze tracker van Apple) aan de halsband van de kat kon de eigenaar de laatste locatie van de kat doorgeven aan kattenliefhebbers die meehielpen met zoeken naar de verdwaalde kat. 

Vermoedelijk was de wit-grijze kater meegelift met een busje. De dierenambulance schrijft op Facebook dat de kat zijn avontuur in Alphen aan den Rijn ’s ochtends op 29 januari begon op de Energieweg, waarna het langs de Rijn en het spoor liep en in Kerk en Zanen terechtkwam. Daar verbleef de kat een groot deel van 30 januari op de Zuidpoolsingel, waar hij niet werd gevonden.

Op de Facebookposts van de dierenambulance kwamen tientallen reacties van dierenliefhebbers. De dierenambulance schrijft op hun pagina dat half Alphen in de weer was. Er was ook een WhatsApp-groep aangemaakt zodat dierenliefhebbers aan de hand van de locaties van de AirTag konden meezoeken.

Herenigd 

Rond acht uur s’ avond werd de kat gespot op de Hoflaan maar kon daar niet worden gevangen. De eigenaar reed na het spotten van de kat naar Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk werd de kat om woensdag één uur s’ nachts gevonden bij de Karwei, waar hij werd gevangen door twee vrijwilligers en het baasje.

De dierenambulance schrijft: ‘Na een beetje op te warmen op onze opvang met koffie en wat lekkers, zijn Bram en zijn dolblije baasje weer onderweg naar oost, west, thuis best! De eigenaar geeft aan weer samen met zijn kat thuis te zitten.'