Verslaglegging Champions League AZC Alphen genomineerd voor prijs

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verslaglegging van het Champions League-waterpoloseizoen van AZC Alphen is genomineerd voor de Lokale Media Awards. In de categorie Innovatie maakt Studio Alphen, de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn, kans op de prijs.

Studio Alphen was vorig seizoen host broadcaster van de thuiswedstrijden van AZC. Dat betekent dat niet alleen alle wedstrijden live werden uitgezonden op televisie, radio en de online livestreams van Studio Alphen, maar dat de omroep ook eindverantwoordelijk was voor de beeldregistratie en -distributie naar de andere Europese rechtenhebbende televisiezenders. En dat is bijzonder voor een lokale omroep, want normaliter dragen alleen grote landelijke zenders en faciliterende bedrijven zulke grote projecten.

Ook reisde een verslaggever van Studio Alphen met de spelersgroep en technische staf mee naar alle zeven uitwedstrijden in Europa. Vanuit het buitenland werd mojo'end (mobiele telefoon journalistiek) op radio, televisie en op de digitale podia verslag gedaan in beeld, geluid en tekst door de Studio Alphen-verslaggever.

Twee andere genomineerden

Op vrijdag 14 juni wordt duidelijk of Studio Alphen de prijs ook daadwerkelijk wint. De twee andere genomineerden komen van 1Twente Enschede. De meest toonaangevende lokale omroep van Nederland is met twee producties (Enschede aan Zee en Ik teken voor 80!) genomineerd door Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Studio Alphen is ook genomineerd voor de eretitel Omroep van het Jaar. Wederom behoort Studio Alphen tot de tien beste lokale- en streekomroepen van Nederland. De andere kanshebbers zijn 1Twente, DTV Nieuws, NOF, OOG, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media. Tijdens de vorige verkiezing, in 2017, wonnen OPEN Rotterdam en REGIO8.

Lees ook: Studio Alphen genomineerd voor titel Omroep van het Jaar