Gepubliceerd op 05 September 2019 om 13.38 uur

Vier jaar na faillissement Wiebel Biebel kun je er nu skiën en snowboarden

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Het Wiebel Biebel-pand in Alphen aan den Rijn is deze week na vier jaar van leegstand, na een faillissement, weer opengegaan. Ski & Snowboard Xperience is verhuisd van sportcentrum Midden Boskoop naar De Bijlen.

Er zijn drie ski- en snowboardbanen op de eerste verdieping. 'De skibanen zijn grote lopende banden met een speciaal soort kunstgras', legt eigenaar Joop van Lienden uit tijdens een rondleiding door het gebouw. 'De banen worden nat gemaakt, zodat ze beter glijden. Door je snelheid aan te passen kun je er voor zorgen dat je op één hoogte blijft. Zo heb je een oneindige afdaling.'

Ook is er een horecagelegenheid die volledig in wintersportstijl is aangekleed. Er is een open haard, er hangen ski’s aan de muur en er staat een slee in de hoek. 'Na het skiën kun je hier wat eten en wat drinken', zegt van Lienden. Binnenkort wordt ook de wintersportwinkel geopend. Komend voorjaar wordt de accommodatie uitgebreid met een terras, als aanvulling op het recreatieaanbod in Park Zegersloot.

advertentie
 
advertentie