Vier vervoersbedrijven willen openbaar vervoer in deze regio gaan verzorgen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier vervoersbedrijven hebben een bod ingediend om het openbaar vervoer te gaan regelen in de regio Zuid-Holland Noord. Eind juni moet duidelijk worden welke van deze vier partijen de concessie, met een maximale marktwaarde van rond de 1 miljard euro, wint.

Arriva, EBS, Qbuzz en Transdev hebben een bod ingediend, meldt de provincie Zuid-Holland. Eén van deze bedrijven gaat vanaf december 2024 het busvervoer voor minstens acht jaar verzorgen in Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda en vijftien andere gemeenten. Daaronder vallen ook de R-net-verbindingen. Op dit moment is Arriva het vervoersbedrijf in deze regio.

Zodra de winnende vervoerder vanaf het begin van de periode bussen inzet zonder uitstoot, duurt de periode dertien jaar. 'Dat geeft het bedrijf extra gelegenheid om te investeren in emissieloze bussen', meldt de provincie daarover. Eind juni moet duidelijk worden welke partij de concessie wint, daarna hebben de verliezende partijen nog zes weken om bezwaar te maken tegen het besluit.