Vijfhonderd fietsers aan start van de LAURA

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vijfhonderd fietsers startten dinsdagochtend bij vogelpark Avifauna aan de LAURA. De fietsvierdaagse voert langs de vier grote steden Leiden (L), Amsterdam (A), Utrecht (U) en Rotterdam (R). De start en finish zijn altijd in Alphen aan den Rijn (A). 

De organisatie had eigenlijk op zeshonderd fietsers gehoopt. 'Het weer zit niet mee, er is helaas geen peil op te trekken.' De tocht voert dinsdag richting de kust, naar Scheveningen, Katwijk en Noordwijk. Deelnemers kunnen meedoen aan 40, 60, 80 of 100 kilometer. 

Ook variant voor kinderen

Woensdag wordt Amsterdam aangedaan. Daarnaast is er ook een variant voor de kinderen bedacht. Tussen 13.00 en 14.00 uur is de start. De fietstocht loopt langs het Archeon, waar de kinderen een paar uur mogen spelen. Daarna gaat de route verder naar de volgende stop: de McDonalds. De finish is weer bij Avifauna. 

Donderdag en vrijdag fietsen de deelnemers naar Utrecht en Rotterdam. Het is niet verplicht om alle dagen mee te doen, geïnteresseerden kunnen zich aan de start nog melden. 

Lees ook: Organisatie LAURA neemt moeilijk besluit: geen avondeditie meer