Alphens Topboksgala: profbokser Thomas van Wetten op zoek naar revanche

Foto: Boxing club Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Theater Castellum verandert zaterdag 4 november in een strijdtoneel voor het Alphense Topboksgala. Promotor Hans de Bruijn en Boxing Club Alphen organiseren het evenement voor het tweede jaar op rij. Het boksgala begint om 19.00 uur en bestaat uit vijftien gevechten: er zijn drie profpartijen en twaalf amateurduels.

De Alphense Boksvereniging wordt in de ring vertegenwoordigd door prof Thomas van Wetten en amateurs Tomasz Szala, Mace Haverkamp, Mels van Herk en Patryk Maj. Van Wetten heeft drie profgevechten op zijn naam staan. A-klasser Tomasz Szala vecht voor deelname aan het NK en wil in 2024 de stap zetten om prof te worden.

Van Wetten raakte ongeslagen status als prof kwijt

Van Wetten heeft drie profgevechten op zijn naam staan. Hij maakte vorig jaar tijdens de eerste editie van het topboksgala in Castellum zijn profdebuut en won destijds van Koshan Ramzi door een Technical Knock-out in de derde ronde. Vervolgens won de bokser uit Hazerswoude-Dorp dit jaar zijn tweede profwedstrijd in het Belgische Sint-Truiden.

Vorig week verloor Van Wetten op maandag 16 oktober tijdens de Ben Bril Memorial in Theater Carré tegen Darryl Sichtman na een unanieme beslissing van de jury. Hij is daardoor zijn ongeslagen trackrecord als profbokser kwijtgeraakt.