Gepubliceerd op 26 Februari 2020 om 9.58 uur

Voetballen op zaterdag gaf bij Busse en Martins doorslag voor keuze ARC

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'ARC is een mooie club, die mij een mooie kans en uitdaging biedt', zegt Mike Busse over zijn overstap van derdeklasser Aarlanderveen naar hoofdklasser ARC. De multifunctionele verdediger hervond de voorbije jaren het plezier in het voetbalspelletje en heeft nu de motivatie om weer op hoog amateurniveau te gaan voetballen.

'Ik train nu op maandagen met de fysiotherapeut bij ARC', vertelt Busse over het topfit willen worden voor aankomend seizoen. Op dinsdag en donderdag staat de aanvoerder op het trainingsveld bij Aarlanderveen. Bij ARC wordt Busse herenigd met een groot aantal voetbalvrienden. Twee andere hoofdklassers uit het Groene Hart toonden ook interesse, maar voetballen op zaterdag en in Alphen had zijn voorkeur.

Vooralsnog hebben vier spelers van Aarlanderveen aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij de club. Fahri Margoum en Reau Waandels, evenals Busse ex-Alphense Boys-spelers, hebben de ambitie uitgesproken om volgend seizoen bij een hoofdklasser te spelen. 'Een paar spelers kunnen het hoofdklasseniveau aan. Je moet er hard voor werken om daar te komen.'

Rust op zondag

Lilinho Martins volgt Arjan Ouwendijk aan het eind van dit seizoen naar ARC. De flankspeler van Alphense Boys moet de linksbuitenvacature bij ARC invullen. Trainer Mark Evers heeft volgend seizoen de beschikking over twee pijlsnelle vleugelaanvallers: Lionel Frederik (rechts) en Lilinho Martins (links). Dat was een wens van de oefenmeester.

'Ik wil weer graag op zaterdag voetballen. Dat is gezelliger', licht Martins zijn transfer toe. 'En dan heb ik op zondag een dag rust. Nu spelen we vaak onze wedstrijden op zondag. Dat zijn vaak verre uitwedstrijden en dan moet ik op maandag werken of naar school. Op zaterdag speel je ook ver uit, maar dan heb je de zondag nog.'

advertentie
 
advertentie