Voetbalweekend: Alphia geeft riante voorsprong weg, Koudekerk en Hazerswoudse Boys halen uit

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Een slecht weekend voor de Alphense clubs, want ARC, Alphense Boys, Alphia en Alphen verliezen allemaal. De andere clubs in de gemeente hebben wat meer succes behaald. Koudekerk en Hazerswoudse Boys scoren erop los, terwijl BSC ’68, Aarlanderveen en Floreant ook goede zaken doen.

Alphia heeft in eigen huis een voorsprong weggegeven tegen koploper VUC. De ploeg van Marcel Vondeling zit op rozen na de eerste helft, maar geeft een 2-0 voorsprong uit handen in de tweede helft.

Koudekerk heeft in de eerste helft het vizier niet op scherp staan tegen Zevenhoven, maar maakt in de tweede helft korte metten met de hekkensluiter en blijft koploper van de Derde Klasse A. Hazerswoudse Boys laat hekkensluiter Delft alle hoeken van het veld zien en door een 9-0 overwinning bezet de ploeg van Robert Swart de derde plaats in de Vijfde Klasse A.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Huizen – ARC: 3-1

Opnieuw een nederlaag voor ARC. Deze keer tegen titelkandidaat Huizen. Een hoekschop, een counter en een vrije trap bezorgden de Racing drie tegentreffers. De 3-1 vlak voor tijd was voor de eer. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat ARC op een nacompetitieplek, twee punten boven de directe degradatiestreep (WVHEDW) en één punt onder rechtstreekse handhaving (BOL). Voor ARC wacht volgende week het thuisduel met Swift, dat net als ARC ook in het rechterrijtje staat. Dat is een wedstrijd die ARC moet winnen, aangezien de twee grootste concurrenten (WVHEDW om directe degradatie en BOL om directe handhaving) tegen elkaar spelen.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Boyd Baatje.

4e Divisie A | Alphense Boys – HBC: 1-5

Slechts tien spelers zaten bij de wedstrijdselectie, die - aangevuld met de keeper van O21 - de basis vormden. Op de bank zaten zeven spelers van O21 die kort daarvoor allemaal de cruciale handhavingswedstrijd van O21 in de benen hadden zitten. Alphense Boys wordt dit weekend geteisterd door schorsingen, blessures en ziekte. Tegen HBC gaat het in een tijdsbestek van tien minuten mis, waardoor HBC drie keer scoort. Volgende week speelt Alphense Boys uit tegen Purmersteijn. Met nog vijf wedstrijden te spelen geeft alleen winst Alphense Boys kans om terug te keren in de race om niet rechtstreeks te degraderen.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 1-5 Thierry Anthony.

2e Klasse C | Alphia – VUC: 2-4

Alphia opent al na vijf minuten de voorsprong tegen koploper VUC. In de 28ste minuut is het Daan van Leeuwen, de man in vorm bij Alphia, die de marge van de thuisploeg verdubbelt. Na rust keert VUC de wedstrijd helemaal ondersteboven. In de 48ste minuut maken de bezoekers de aansluitingstreffer en in de 55ste komen ze op gelijke hoogte. Vervolgens komt VUC in de 63ste minuut zelfs op voorsprong. De koploper gooit in de 69ste minuut de wedstrijd in het slot met de 2-4.

Scoreverloop: 1-0 Remco Zuijdervliet, 2-0 Daan van Leeuwen, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4.

3e Klasse A | Koudekerk – Zevenhoven: 5-0

Het duurt 52 minuten voordat Koudekerk de defensieve muur van Zevenhoven weet te slechten. Ruben van den Berg opent de score en na een uur wordt het 2-0 als Sem van Aalst een penalty benut. Vervolgens wordt het de middag van Jari Meertens. Hij scoort in de 71ste, 87ste en 90ste minuut. Dankzij die hattrick wint Koudekerk uiteindelijk met 5-0 en blijven ze koploper met drie punten voorsprong op RKDES.

Scoreverloop: 1-0 Ruben van den Berg, 2-0 Sem van Aalst, 3-0 Jari Meertens, 4-0 Jari Meertens, 5-0 Jari Meertens.

3e Klasse A | ASC – BSC ’68: 1-2

BSC ’68 komt na 19 minuten op een 1-0 achterstand bij ASC. Lucas Plag en Lody Dijkhuizen brengen echter net als vorige week tegen Koudekerk het duel tot leven. Door Plag komen de Benthuizenaren op gelijke hoogte in de 32ste minuut. Eén minuut voor rust zet Lody Dijkhuizen de 1-2 op het scorebord met een rake vrije trap. BSC ’68 blijft door de zege in Oegstgeest derde met vier punten achterstand op Koudekerk.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Lucas Plag, 1-2 Lody Dijkhuizen.

3e Klasse A | Aarlanderveen – Soccer Boys: 2-1

Aarlanderveen en Soccer Boys houden elkaar tijdens de eerste helft in evenwicht. Vlak na rust komt de ploeg van Sander van Dijk op achterstand. Aarlanderveen buigt echter via Thom Nouwens en Killian Bouwhuis de achterstand om in een voorsprong en uiteindelijk een 2-1 overwinning. Daardoor bezet Aarlanderveen de vierde plaats met vier punten achterstand op BSC ’68.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Thom Nouwens, 2-1 Killian Bouwhuis.

3e Klasse A | Zwammerdam – ESTO: 1-3

Na 20 minuten opent ESTO de score. Zwammerdam zet de achtervolging in na deze valse start en vlak voor rust resulteert dat in de gelijkmaker van Ole Jansze. Zwammerdam zet ESTO in de tweede helft onder druk, maar weet het overwicht niet om te zetten in doelpunten en krijgt de deksel op de neus. In de 65ste en 71ste minuut scoort ESTO namelijk de 1-2 en 1-3. Zwammerdam was vier wedstrijden op rij ongeslagen, maar ziet die serie ten einde komen door de 1-3 nederlaag.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ole Jansze, 1-2, 1-3.

4e Klasse A | Floreant – Woubrugge: 2-0

Floreant heeft zich sportief gerevancheerd na de 4-2 nederlaag op bezoek bij SJZ vorige week. De Boskopers kwamen in eigen huis tegen Woubrugge op 1-0 voorsprong door een goal van Luuk Speijer. Vervolgens beslist aanvoerder Bruce Tol de wedstrijd met de 2-0 vanaf de penaltystip. Floreant stijgt door de zege van de negende naar de achtste plaats. Woubrugge blijft in de onderste regionen bivakkeren op de 12e plaats.

Scoreverloop: 1-0 Luuk Speijer, 2-0 Bruce Tol (p).

4e Klasse A | Alphen – Roodenburg: 0-1

Alphen verliest na de 2-1 nederlaag bij Stompwijk ’92 opnieuw. In eigen huis gaan de Alphenaren met 1-0 onderuit tegen Roodenburg. Door de winst van Stompwijk ’92 is het gat met de nummer 10 in twee weken gegroeid van vijf naar 11 punten.

Scoreverloop: 0-1.

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys – Delft: 9-0

Hazerswoudse Boys laat geen spaan heel van Delft. Na acht minuten kopt Beau Gordijn de openingstreffer binnen uit een corner. Justin Meijer verzilvert na iets meer dan een half uur spelen een penalty en twee minuten later loopt Ivo Vogelaar de 3-0 binnen. Vlak voor rust scoort Vogelaar ook zijn tweede van de middag. In de tweede helft loopt Hazerswoudse Boys binnen een kwartier uit van 4-0 naar 7-0. In de 82ste minuut scoort Ryan Graafland de 8-0 en Beau Gordijn verzorgt in de 87ste minuut het slotakkoord met zijn tweede treffer uit een corner.

Scoreverloop: 1-0 Beau Gordijn, 2-0 Justin Meijer (p), 3-0, Ivo Vogelaar, 4-0 Ivo Vogelaar, 5-0 Loe Patzig, 6-0 Loe Patzig, 7-0 Brent Griffioen, 8-0 Ryan Graafland, 9-0 Beau Gordijn.