Voetbalweekend: ARC, Alphense Boys en Alphia verliezen, Koudekerk wint streekderby

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd na het ontslag van Mark Evers te winnen. De Alphense Racing verliest bij SJC en is daardoor afgezakt naar de 13e plaats. Alphense Boys weet na drie zeges op rij weer wat verliezen is en in de Tweede Klasse C verliest Alphia een belangrijke topper tegen een concurrent.

Koudekerk wint de streekderby tegen Aarlanderveen en blijft koploper van de Derde Klasse A. BSC '68 laat punten liggen, terwijl Zwammerdam wederom wint. In de Vierde Klasse A sprokkelen Floreant en Alphen weer de broodnodige punten bijeen. Hazerswoudse Boys doet in de Vijfde Klasse A goede zaken in de strijd met Bernardus voor de derde plaats.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | SJC (zondag) – ARC: 4-2

ARC opent na acht minuten de score op bezoek SJC, maar de voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. De thuisploeg komt in de 20ste minuut op gelijke hoogte en drie minuten later zelfs op voorsprong. ARC maakt tien minuten voor rust de 2-2. In de tweede helft houden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht door de harde wind. SJC slaat echter in de slotfase toe met de 3-2 uit een vrije trap in de 85ste minuut en de 4-2 in de 92ste minuut doet ARC definitief de das om.

Scoreverloop: 0-1 Derek Prins, 1-1, 2-1, 2-2 Matt Veerhuis, 3-2, 4-2.

4e Divisie A | Alphense Boys – Hollandia: 1-4

Als je de volledige negentig minuten bekijkt, valt er niet zoveel af te dwingen op de zege van Hollandia. Maar toch, Alphense Boys kreeg na de 1-0 kansen op de 2-0. En als de scheidsrechter de televisiebeelden terugziet, zou hij de strafschop waaruit de 1-1 viel vermoedelijk niet opnieuw geven en ook constateren dat hij de 2-3 onterecht afkeurde omdat Bas Siebert geen hands maakte.

Scoreverloop: 1-0 Julian van der Kwaak, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4.

2e Klasse C | Alphia – HVV: 1-3

Alphia vecht in een direct duel met concurrent HVV om de derde plaats in de 2e Klasse C. De thuisploeg is in de eerste minuut dichtbij de openingstreffer maar loopt de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Na twee minuten opent HVV de score en in de 19e minuut verdubbelen de bezoekers de score. Vier minuten na rust gooit HVV de wedstrijd in het slot met de 0-3. In de 86e minuut maakt Alphia nog een eretreffer maar verliest door de nederlaag echter de aansluiting met de top drie.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Daan van Leeuwen.

3e Klasse A | Aarlanderveen – Koudekerk: 2-4

Koudekerk komt op voorsprong dankzij een mooie individuele actie van Sem van Aalst. Niet veel later maakt Alessio van der Straaten de gelijkmaker na een schitterende pass van Thom Nouwens. Vlak na rust komen de bezoekers weer op voorsprong dankzij het tweede doelpunt van Van Aalst. Daarna loopt Koudekerk snel uit tot 1-4. Van der Straaten maakt nog zijn tweede treffer van het duel voor Aarlanderveen, maar Koudekerk wint en blijft koploper met vier punten voorsprong.

Scoreverloop: 0-1 Sem van Aalst, 1-1 Alessio van der Straaten, 1-2 Sem van Aalst, 1-3 Kenan Cetinkaya, 1-4 Youri Looyestijn, 2-4 Alessio van der Straaten.

3e Klasse A | RVC ’33 – BSC ’68: 3-0

BSC ’68 is er op bezoek bij RVC ’33 niet in geslaagd om in het spoor te blijven van Koudekerk. Na drie overwinningen op rij staan de Benthuizenaren in Reeuwijk na een kwartier al met 2-0 achter. Daarna graaft de thuisploeg zich in voor het eigen doel door terug te zakken en BSC ’68 het spel te laten maken. Twee minuten voor tijd wordt er nog extra zout in de wonden van de bezoekers gestrooid door de 3-0.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0.

3e Klasse A | Zwammerdam – Soccerboys: 1-0

Zwammerdam komt na iets meer dan een half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap van Martijn Vink prikt verdediger Jeroen van Dorp van dichtbij de rebound binnen. Soccerboys heeft in de tweede helft het overwicht, maar weet de defensie van de thuisploeg niet te breken. Daardoor wint Zwammerdam voor de tweede wedstrijd op rij. De nummer negen van de Derde Klasse A heeft nog slechts twee punten achterstand op nummer zes Aarlanderveen.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen van Dorp.

4e Klasse A | Floreant – FC Oegstgeest: 2-2

Floreant komt in eigen huis al vroeg op achterstand tegen FC Oegstgeest. Na een half uur komen de Boskopers op gelijke hoogte uit een counter. Na rust komt Floreant op voorsprong door een strafschop, waarna de bezoekers enigszins gelukkig de 2-2 maken. Floreant pakt knap een punt tegen de nummer drie en door het tweede gelijkspel op rij vinden de Boskopers de aansluiting met de middenmoot.

Scoreverloop: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2.

4e Klasse A | Alphen – Warmunda: 4-1

Alphen komt in eigen huis tegen de verhoudingen in op 1-0 voorsprong na geschutter door de defensie van Warmunda. Tien minuten na rust verdubbelt de thuisploeg de voorsprong. Eén minuut later toont Warmunda razendsnel veerkracht met de aansluitingstreffer. Alphen vindt daarna nog twee keer het net en pakt na twee dikke nederlagen een belangrijke zege tegen de nummer zes op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 Patrick Ruiter, 2-0 Adil Bizih, 2-1, 3-1 Nordin Bardan, 4-1 Ilias Dardour.

5e Klasse A | SJC (zaterdag)  – Bernardus: 4-0

Bernardus komt op bezoek bij koploper SJC op achterstand na een kopbal uit een vrije trap. Daarna golft het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Voor rust slaat SJC nog een keer toe en daardoor kijkt Bernardus na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg scoort in de tweede helft uit een counter de 3-0 en vijf minuten voor tijd zelfs de 4-0. Door de nederlaag tegen SJC komt er een einde aan een reeks van vijf overwinningen op rij voor Bernardus.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0.

5e Klasse A | DVC – Hazerswoudse Boys: 2-4

Hazerswoudse Boys heeft na een spectaculaire wedstrijd afgerekend met laagvlieger DVC dat de voorlaatste plaats bezet. Op bezoek in Delft wervelt de ploeg van Robert Swart in de eerste helft langs DVC met een 0-3 voorsprong na de eerste helft. In de tweede helft doet DVC nog wat terug maar de bezoekers uit Hazerswoude-Dorp winnen met 2-4. Daardoor heeft Hazerswoudse Boys de derde plaats weer overgenomen van buurman Bernardus.

Scoreverloop: n.n.b.