Voetbalweekend: ARC boekt belangrijke zege in degradatiekraker, Koudekerk wint spektakelstuk in extremis

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC heeft in de strijd tegen directe degradatie uit de Vierde Divisie A de laatste strohalm gepakt in de degradatiekraker tegen concurrent WVHEDW. Bij een nederlaag zou degradatie van ARC een feit zijn, maar de Alphense Racing trok in de slotfase aan het langste eind.

Spannende titelstrijd in Derde Klasse A

De titelstrijd in de Derde Klasse A blijft tot de laatste speeldag razend spannend. Koudekerk wint na een knotsgek spektakelstuk van Altior door een schitterende goal in de laatste seconden van de wedstrijd. Anders was BSC '68 de nieuwe lijstaanvoerder geweest.

BSC ’68 wint van nummer twee RKDES en bewijst daarmee Koudekerk en zichzelf een goede dienst. De Benthuizenaren hebben slechts twee punten achterstand op Koudekerk en kunnen dus volgende week nog kampioen worden als Koudekerk een misstap begaat. Volgende week heeft Koudekerk - op basis van het doelsaldo - aan een gelijkspel tegen RVC ‘33 genoeg om kampioen te worden.

Door de overwinning op concurrent RKDES kan BSC ‘68 op de laatste speeldag kampioen worden, maar ook nog overal naast grijpen. De Benthuizenaren moeten winnen om kans te maken op de titel, terwijl een zelf geleide nederlaag het nacompetitieticket doet verdampen als nummer vier ESTO wel wint.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | WVHEDW - ARC: 2-3 (1-1)

Na een rode kaart van de keeper van WVHEDW na tien minuten voetballen bij een 1-0 stand, draaide de wedstrijd in ARC's voordeel. Al moest het wachten tot in de 86ste minuut van 35 meter afstand de 2-3 werd binnengeschoten. ARC gaat over WVHEDW heen en staat daardoor op een nacompetitieplek in plaats van een degradatieplek. Volgende week kan het alle kanten op. Wat ARC zeker weet, is dat winst betekent dat het niet rechtstreeks degradeert. Dat is bij ieder ander resultaat wel mogelijk. En winst van de Racing volgende week kan ook nog zomaar betekenen dat de nacompetitie wordt ontlopen.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Huib Oversloot, 1-2 Matt Veerhuis, 2-2, 2-3 Ronaldo Lima Duarte Lopes.

4e Divisie A | Alphense Boys - JOS/Watergraafsmeer: 0-3 (0-2)

Een wedstrijd om des keizers baard voor het gedegradeerde Alphense Boys. Na een vroege 0-2 achterstand, viel de 0-3 in de slotminuten.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

2e Klasse C | Alphia - Olympia: 6-2 (2-0)

Door in de eerste plaats zelf te winnen van degradant Olympia, door concurrent DONK te zien verliezen van Nieuwkoop en dankzij de periodetitel van RCL zit Alphia nog steeds in de race voor nacompetitievoetbal. Wil Alphia promotiewedstrijden gaan spelen in juni, moet het aanstaande zaterdag een beter resultaat halen dan DONK. Alphia en DONK hebben evenveel punten, maar DONK heeft als nummer vier van de ranglijst een veel beter doelsaldo.

Scoreverloop: 1-0 Daan van Leeuwen, 2-0 eigen doelpunt, 3-0 Daan van Leeuwen, 3-1, 3-2, 4-2 Nick Klerks, 5-2 Jordi Wentink, 6-2 Donovan Olivieira.

3e Klasse A | Koudekerk - Altior: 4-3 (2-1)

Koudekerk opent na vijf minuten de score tegen Altior. De bezoekers komen echter op gelijke hoogte na 29 minuten. Vlak voor rust zet Mitchell Bons de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong. Kort na rust scoort Altior voor de tweede keer de gelijkmaker. Na een tweede gele kaart van Altior-aanvoerder Tom van der Weiden en de 3-2 van Koudekerk, houden de bezoekers zich knap staande. Twaalf minuten voor tijd maakt Altior voor de derde keer gelijk na een penalty vanwege een handsbal. In de 97ste minuut scoort Youri Looyestijn met een volley na een afgeslagen corner de bevrijdende winnende treffer voor Koudekerk.

Scoreverloop: 1-0 Mitchell Bons, 1-1, 2-1 Mitchell Bons, 2-2, 3-2 Sem van Aalst, 3-3, 4-3 Youri Looyestijn.

3e Klasse A | BSC '68 - RKDES: 1-0 (0-0)

BSC '68 begint voortvarend aan de wedstrijd tegen nummer twee RKDES. De thuisploeg krijgt in de openingsfase al een grote kans op de 1-0. De Benthuizenaren dicteren het tempo van de wedstrijd, maar ook de bezoekers krijgen twee kansen om de score te openen. Na tien minuten in de tweede helft wordt de ban eindelijk gebroken door BSC ’68. RKDES begint een slotoffensief met lange ballen, maar de zege van BSC ’68 komt niet meer in gevaar.

Scoreverloop: 1-0 Joep van Straalen.

3e Klasse A | Aarlanderveen - RVC '33: 8-3 (3-2)

Voor Aarlanderveen staat dit seizoen niets meer op het spel. Door de winst op RVC '33 voorkomt het dat de Reeuwijkers dichter bij Zwammerdam op de ranglijst komen.

Scoreverloop: 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 6-3, 7-3, 8-3. (Bouwhuis 4x, Van der Straaten 2x, Nouwens, Van der Pijl).

3e Klasse A | Zwammerdam - TAVV: 2-4 (0-1)

Voor de tweede week op rij laat Zwammerdam de kans liggen om zich handhaven. De scheidsrechter speelt met een aantal dubieuze beslissingen een hoofdrol in de wedstrijd. Zowel Zwammerdam als TAVV is niet te spreken over de arbiter die onder begeleiding naar de kleedkamer moet worden gebracht. Volgende week heeft Zwammerdam aan een punt genoeg om het derdeklasserschap veilig te stellen. Maar verliest 'Damme' en wint DoCoS, is het de pineut en gaat het de nacompetitie in.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Bryan van den Nieuwendijk, 2-3 Bryan van den Nieuwendijk, 2-4.

4e Klasse A | Alphen - Floreant: 1-3 (1-3)

Door twee keer op rij te winnen, staat Floreant in de 'veilige' zone. Wel met maar één punt voorsprong. Bij winst volgende week handhaven de Boskopers zich. Alphen moet ervoor zorgen dat het zelf wint als Woubrugge dat doet. Anders degradeert Alphen rechtstreeks naar de vijfde klasse in plaats van op te gaan voor de nacompetitie.

Scoreverloop: 1-0, 1-1, 1-2, 1-3. (Doelpuntenmaker n.n.b.)

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys - LSVV '70: 2-3 (0-1)

Met een nederlaag, pas geleden in blessuretijd als gevolg van een strafschop, gaat Hazerswoudse Boys de nacompetitie in.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Brent Griffioen, 2-2 Sam Timmermans, 2-3.

5e Klasse A | DVC - Bernardus: 1-5 (1-2)

Geen nacompetitievoetbal voor Bernardus. De Hazerswoudenaren deden op de laatste speeldag wat ze moesten doen, namelijk winnen. Maar omdat concurrent Kickers '69 ook won, loopt Bernardus de play-offs om promotie mis.

Scoreverloop: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5. (Doelpuntenmakers n.n.b.).