Voetbalweekend: ARC door gelijkspel geen gedeeld koploper, tweede thuiszege Alphense Boys

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC is er zaterdag tegen Smitshoek niet in geslaagd om ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Tegen de ploeg met oud-profvoetballers Luigi Bruins en Ryan Koolwijk in de basis, bleef de Racing steken op 2-2.

Alphense Boys won zondag op eigen veld met 2-1 van het uit de eerste klasse gepromoveerde Heino. Van de tegenstander hadden de rood-witten weinig te duchten, op een afstandsschot in de eerste helft en twee dode spelmomenten in de blessuretijd van de tweede helft na. Met zes punten uit vier wedstrijden staat Alphense Boys achtste.

Voor alle andere clubs stond het derde en laatste bekertreffen op het programma. Van de acht ploegen die nog een ronde verder konden komen, hebben alleen BSC '68 en Zwammerdam het gered. Zij gaan komend najaar verder in de knock-outfase, als ook ARC en Alphense Boys - die als vierdedivisionisten een vrijstelling hadden voor de groepsduels - instromen.