Voetbalweekend: ARC en Alphense Boys verliezen, twee gestaakte wedstrijden

Foto: Arjan de Graaf

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee voetbalwedstrijden zijn zaterdagmiddag gestaakt. Bij MMO - Floreant bleek het veld onbespeelbaar om aan de tweede helft te starten en een zware blessure maakte voortijdig een einde aan Hazerswoudse Boys - Bernardus. Aarlanderveen gaat als winterkampioen de kerstdagen in.

Met een verliespartij gaan ARC en Alphense Boys de winterstop in. ARC staat achtste in de Vierde Divisie A, vijf punten boven de nacompetitiestreep. Een goede serie kan de Racing ook nog een nacompetitieticket voor promotie opleveren. In de stand om de tweede periodetitel staat ARC op de tweede plek. Om die positie te handhaven, en op één punt van Purmersteijn te komen, moet de gestaakte wedstrijd tegen Hoogland (1-0 achter na 47 minuten, red.) wel gewonnen worden.

Voor Alphense Boys wordt het met de week uitzichtlozer. Ook de veertiende wedstrijd werd niet gewonnen, terwijl de concurrentie wel punten pakt. In de resterende zestien duels moet Alphense Boys dertien punten (twaalf punten achterstand plus een extra punt vanwege het nadelige doelsaldo) zien goed te maken om directe degradatie af te wenden.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews