Voetbalweekend: ARC helpt zichzelf én Alphense Boys niet door winst in blessuretijd te vergooien

ARC-speler Arjan Ouwendijk Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN/ZWAMMERDAM - ARC leek zaterdag op de winst af te stevenen tegen BOL, maar in blessuretijd maakte de thuisploeg gelijk (1-1). Een domper voor de Racing en toch ook voor Alphense Boys.

Wat betekent dit voor Alphense Boys?

Met nog zeven wedstrijden te spelen groeit de voorsprong van BOL, dat op een nacompetitieplek staat in de Vierde Divisie A, op hekkensluiter Alphense Boys tot zes punten. Volgende week is het BOL - Alphense Boys.

Wat betekent dit voor ARC?

ARC had bij winst juist afstand kunnen nemen van de directe degradatieplekken. De Racing komt weliswaar vijf punten boven WVHEDW en negen punten boven Alphense Boys te staan, maar dat hadden er respectievelijk zeven en elf kunnen zijn.

Bovendien blijft ARC, dat evenals Alphense Boys nog zeven duels voor de boeg heeft, op een nacompetitieplek staan. Met 25 punten zijn DHSC (25 punten), Hoogland (27 punten) en Swift (29 punten) ARC's belangrijkste concurrenten om de dertiende plek op de ranglijst minimaal in te ruilen voor de 'veilige' twaalfde plek.

Scoreverloop: 0-1 Arjan Ouwendijk, 1-1.

Ook Zwammerdam speelde een inhaalwedstrijd. Waar het duel van ARC in januari werd afgelast, werd Zwammerdam - DoCoS eerder bij een 0-0 stand gestaakt. In de resterende 75 minuten scoorden beide ploegen twee keer. De 2-2 viel pas in blessuretijd. Damme stijgt een plek op de ranglijst in de 3e Klasse A en staat nu achtste.

Scoreverloop: 1-0 Koen Woudenberg, 1-1, 1-2, 2-2 Ole Jansze.

Lees ook: 'Het was niet meer te houden', zeggen bestuur en aanvoerder over ontslag Mark Evers; speler ARC per direct gestopt

Sport Lokaal wordt elke zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen. Samenvattingen zijn wekelijks vanaf maandag te zien op televisie en het YouTube-kanaal van Studio Alphen.