Voetbalweekend: ARC kijkt langzaam naar volgend seizoen, Alphen heel dicht bij degradatie

Foto: Jaap Peters (Zwammerdam.net)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In het laatste voetbalweekend van maart is een hoop duidelijk geworden voor de laatste twee maanden van dit seizoen. Er moet een wonder gebeuren wil Alphen niet degraderen naar de vierde klasse en Hazerswoudse Boys moet een flink gat zien dicht te maken om niet af te dalen naar de vijfde klasse.

Aarlanderveen, BSC '68 en Zwammerdam strijden om het kampioenschap, terwijl Koudekerk en Floreant - en zelfs Bernardus - azen op een nacompetitieticket. Dat nacompetitieticket - voor promotiewedstrijden - heeft Alphia al, maar alle ploegen staan dermate dicht bij elkaar dat de oranjehemden de komende weken nadrukkelijk naar beneden moeten kijken.

ARC ziet dat de ploegen die opgaan voor de nacompetitiestrijd verder afstand nemen. 'Laten wij kijken naar andere interessante dingen zoals de ontwikkeling van individuele spelers', roept trainer Mark Evers iedereen op. Alphense Boys moet proberen weg te blijven van de bovenste nacompetitieplek die je veroordeelt tot degradatiewedstrijden.

Samenvatting, interviews, uitslagen en statistieken